Először kerülhet fel a fiatal kreatívok legnívosabb állásbörzéje, a Portfolio Night világtérképére a magyar főváros, Budapest. Ami már most biztos, hogy a világ több tucat városában ugyanazon a napon megrendezett börze mozgóképes world wide kommunikációját a PIG és az Umbrella készíti, ebből már a - 3d-ben is megnézhető - animált intró látható is a szájton.

A projekten az Egyesül Államokból nemrégiben hazaköltözött kreatívigazgató, Jedlicska Márton (Kirowski) és Kázmér Miklós (PIG) dolgozik ezerrel, az Umbrella pedig mint szponzor segíti az ügyet.

A jövő tavaszra tervezett Portfolio Night 9 az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a világ minden tájáról érkező fiatal kreatívok és az ügynökségek találkozhassanak egymással: a pályakezdő kap egy kis időt az ügynökségek asztalainál, ahol bemutathatja portfolióját - nem akárkinek, magának a kreatívigazgatónak. Így azon túl, hogy akár állásajánlatig is fajulhat a villámrandi, különféle visszajelzéseket is kapnak a fiatalok portfoliójukkal kapcsolatban olyan a cégektől, ahol egyébként dolgozni szeretnének. 

A tehetségkutató fesztivált egy napon rendezik meg a világ több városában. Kázmérék célja, hogy 2011-ben Budapest is felkerülhessen a térképre mint a Portfolio Night kelet-európai központja, ahová nemcsak magyar, de cseh, szlovák, lengyel, román és ukrán cégeket és fiatal kreatívokat várnak.

További részletek itt, a fejleményekről pedig folyamatosan beszámolunk.