Van élet a Vágó után. A CreditHill új oldaláról ragadja meg Az élet a hitel után gondolatot, az embereket a hitelvihartól jóságos nagyapafiguraként óvó Vágó István nélkül. A felelőtlen hitelfelvétel veszélyei már bevonultak a köztudatba, ezért a hitelközvetítő a laikus számára valójában kiszámíthatatlan eredménnyel járó banki hitelezési eljárásokra irányítja a figyelmet. A két szpot azonban nemcsak szokatlan üzenetével emelkedik ki a hazai mezőnyből, hanem sajátos hangvételével is, hiszen a hitelmizéria ellenére kedves és őszinte reklámfilmekről van szó.

"Tökre elégedett vagyok vele, mert őszinte, kedves és jól néz ki - mondta a filmekről Sós Bálint rendező.

„A CreditHill nem bank. Hirdetéseiben arra törekszik, hogy világossá tegye: miben különbözik a bankoktól, és ez miért érdekes a hitelfelvevők számára. A legtöbben laikusként, tudatlanságunk révén kiszolgáltatva nem tudjuk érvényesíteni érdekeinket a bank felé, így gyakran el is esünk az ideális hiteltől. Ezért van szükségünk a CreditHillre. Igazából csak annyi dolgunk volt, hogy a valós, elképesztő hitelfelvételi sztorikat érdekes módon adaptáljuk képernyőre. Így született a vurstlis paravánok ötlete” – mondta el az ügynökségtől Debreceni János.

"Ennek a nevét máig nem tudom, fejbedugós valaminek hívtuk" - mesélte Sós. A munka izgalmas része ezután jött, mivel a díszlet teljesen analóg technikával készült, hosszú technikaszakkör következett. Ragasztott, festett a stáb az 1000% alkotói csoport vezetésével (Szabó Balázs, Füredi Tamás és Kovács László Ádám). A zenét a Stúdió H készítette, Sabák Péter és Pejkó Balázs. A producer Heisler Ádám volt (Shooters).

Sokkal nagyobb móka így csinálni a látványt, mint bent ülni egy sötét szobában a renderelésre várva, mondja Sós. Itthon cgi-vel készült reklámfilmes produkció - költségvetési okok miatt - úgysem lesz soha olyan, mint az amerikai filmekben látott trükkök, miközben a nézők ezt várják el a cgi-től. Ez viszont bájos, szerethető és olcsó.

Sósnak egyébként nem ez az első ilyen kézműves filmje, a UPC-nek báboztak, legutóbb pedig a 30Y-nak csinált klipet. A rendező showreelje.

Ügyfél: Credithill
Ügynökség: Lift
Gyártó: Shooters
Utómunka: Umbrella
Rendező: Sós Bálint Dániel
Operatőr: Garai Gábor
Zene: Stúdió H
Látvány: 1000%