Van élet a Vágó után. A CreditHill új oldaláról ragadja meg Az élet a hitel után gondolatot, az embereket a hitelvihartól jóságos nagyapafiguraként óvó Vágó István nélkül. A felelőtlen hitelfelvétel veszélyei már bevonultak a köztudatba, ezért a hitelközvetítő a laikus számára valójában kiszámíthatatlan eredménnyel járó banki hitelezési eljárásokra irányítja a figyelmet. A két szpot azonban nemcsak szokatlan üzenetével emelkedik ki a hazai mezőnyből, hanem sajátos hangvételével is, hiszen a hitelmizéria ellenére kedves és őszinte reklámfilmekről van szó.

"Tökre elégedett vagyok vele, mert őszinte, kedves és jól néz ki - mondta a filmekről Sós Bálint rendező.

„A CreditHill nem bank. Hirdetéseiben arra törekszik, hogy világossá tegye: miben különbözik a bankoktól, és ez miért érdekes a hitelfelvevők számára. A legtöbben laikusként, tudatlanságunk révén kiszolgáltatva nem tudjuk érvényesíteni érdekeinket a bank felé, így gyakran el is esünk az ideális hiteltől. Ezért van szükségünk a CreditHillre. Igazából csak annyi dolgunk volt, hogy a valós, elképesztő hitelfelvételi sztorikat érdekes módon adaptáljuk képernyőre. Így született a vurstlis paravánok ötlete” – mondta el az ügynökségtől Debreceni János.

"Ennek a nevét máig nem tudom, fejbedugós valaminek hívtuk" - mesélte Sós. A munka izgalmas része ezután jött, mivel a díszlet teljesen analóg technikával készült, hosszú technikaszakkör következett. Ragasztott, festett a stáb az 1000% alkotói csoport vezetésével (Szabó Balázs, Füredi Tamás és Kovács László Ádám). A zenét a Stúdió H készítette, Sabák Péter és Pejkó Balázs. A producer Heisler Ádám volt (Shooters).

Sokkal nagyobb móka így csinálni a látványt, mint bent ülni egy sötét szobában a renderelésre várva, mondja Sós. Itthon cgi-vel készült reklámfilmes produkció - költségvetési okok miatt - úgysem lesz soha olyan, mint az amerikai filmekben látott trükkök, miközben a nézők ezt várják el a cgi-től. Ez viszont bájos, szerethető és olcsó.

Sósnak egyébként nem ez az első ilyen kézműves filmje, a UPC-nek báboztak, legutóbb pedig a 30Y-nak csinált klipet. A rendező showreelje.

Ügyfél: Credithill
Ügynökség: Lift
Gyártó: Shooters
Utómunka: Umbrella
Rendező: Sós Bálint Dániel
Operatőr: Garai Gábor
Zene: Stúdió H
Látvány: 1000%

A 10. Kecskeméti Animációs Fesztiválon két munkatársunk is díjat nyert, ráadásul Illés István a fődíjat is elhozta track32 című kisfilmjéért. A legjobb videóklip díját Kostil Danila kapta a The Kolin egyik számához forgatott filmjéért.

Néhány éve már megszokott dolog, hogy minden magára valamit is adó plázamozi 3D-s mozitermet nyit, Hollywood pedig szakmányban gyártja a térhatásra játszó filmeket - akkor is, ha erre sem a látványvilág, sem a történet nem ad különösebb okot, annál inkább a néző, aki egyelőre megőrül az új technológiáért.

Erre érzett rá a Szépművészeti Múzeum is, amikor kitalálta, hogy a soron következő, múmiákról szóló kiállítását 3D-s ismeretterjesztő kisfilmmel dobja fel. A múmiák és a szarkofágok ugyanis remekül mutatnak, ha az ember orra előtt forognak, továbbá azt is látni engedi egy ilyen film, amit a kiállítás nem igazán: a múmiák elkészítésének módját, a koponyájuk belsejét, a halott szerveit.

Minekután ezt a kiállítás kutatói amúgy is feltárták, CT (computer tomográfiás) felvételek segítségével térképezték fel a mumifikált testeket, már csak egy jó szakember kellett, aki ezek alapján elkészítsen egy 8 perces, a kiállításon megtekinthető, animációs ismeretterjesztőfilmet arról, egészen pontosan, hogyan mumifikálták halottaikat az ókori egyiptomiak. Nem akarjuk lelőni a poént, csak annyit mondanánk: levesnek való bontott csirke.

Szóval, aki elmegy a Szépművészetiben csütörtöktől látható kiállításra, a jegyhez kap egy 3D-s szemüveget, és megnézheti az Umbrella legújabb alkotását, ami ezúttal nem egy reklám-, hanem egy animációs dokumentumfilm a mumifikálásról, rendezte: Hoványi Gábor. A posztban természetesen csak a teaser látható.

Ezek után persze simán elképzelhető, hogy pár év múlva nemcsak a 3D-s mozi, hanem a 3D-s múzeum is a közhelyek számát fogja gyarapítani.

Ügyfél: Szépművészeti Múzeum
Kreatív: Laboratory Ideas
Gyártó: Umbrella
Rendezte: Hoványi Gábor

 

Mégha az időjárás nem is tud róla, lassan itt a nyár, a fesztivál-, illetve a sörszezon. Az idei Dreher-szpotot az Umbrella készítette. A két alak greenbox előtt lett felvéve az Umbrella stúdiójában. A szpotot Mendrei Miklós rendezte. 

Gyártó: Umbrella
Ügynökség: JWT

40 díjat és két különdíjat osztott ki a zsűri a Hipnózis Kreatív Reklámversenyen, amire idén 50 ügynökség küldött be 183 pályázatot, ami kiemelkedőnek számít a megmérettetés életében. A legtöbb nevezést a tavaly és tavalyelőtt is rekorder DDB nyújtotta be, 24 munkájuk több kategóriában versenyzett, tőlük eggyel maradt le az Ogilvy Group a 23 nevezéssel.

Az Umbrella három díjat is nyert, kettőt a Mondd el Milkával reklámfilmünkkel, és díjazták a térhatású Warhol-kiállításunkat is. Köszönjük szépen!

A napokban startolt az FHB Bank új kampánya, amit a blogunkon már jól ismert Kostil Danila (Tesco, Milka, ITSH, Djuice) rendezett, de még egy rakás ember együttműködött benne. Íme a werkfilm, amely a maga műfajában az utóbbi idők egyik legjobbja, ráadásul rengeteg kulisszatitok is kiderül belőle: sem a technocol, sem a vonalas füzet nem ment ki a divatból. A werkfilmet Illés István (Pocket Guide) készítette. (Umbrella/Mito)

Umbrella

Friss topikok

Címkék

adaptáció (1) allergia (1) animáció (2) antonio federici (1) árvíz (1) awards (1) beer (1) bevállalós (1) blog (1) burnett (1) casting (1) cirkus animation (1) city (2) credithill (1) csaj (1) csáki lászló (1) csoki (1) dacia (1) danila (4) daphne (1) díj (4) djuice (2) dreher (1) ebook (1) eredményhirdetés (1) ervin (1) eszter (1) fesztivál (1) fhb (1) film (10) főcím (1) fotó (1) fotózás (2) fuji q (1) gács (3) generali (1) ggk (1) giccs (1) hipnózis (1) hogyan készül (1) honlap (1) hovatovább (1) ikea (1) illusion (1) interaktív (2) invitel (1) itsh (1) jajistenem (1) jedlicska márton (1) jegesmedve (1) jónő (1) kaff (1) karácsony (1) kávé (1) kázmér (2) kázméri (1) kázmér miklós (1) kocsi (1) kolin collective (1) kostil danila (1) kostyál márk (1) köszönöm (1) kulo (2) kupa (1) lab3 (1) lapja (1) lemmy (1) leo (1) leo burnett (1) lowe (1) macska (1) marks brew (1) médiaunió 2010 (1) megnyitó (1) michael bay (2) miki (3) milka (2) mol (1) munkamenet (1) nagy (2) new (1) nissan (1) nők (1) nyár (1) nyar fotozas d toth kriszta umbrella (1) nyar fotozas erdo umbrella (1) obi (1) öcsibácsi (1) packshot (1) pápa (1) péterfy bori (1) picture base (1) pig (3) pigpong (2) playboy (1) portfolio night (1) product placement (1) project (1) pro ducatio (1) puma (1) raiffeisen (1) reklám (11) reklém (1) robbanás (1) sör (2) sos balint daniel (1) sporttörténelem (1) super bowl (1) szeretlek (1) sziget fesztivál (1) táncoslányok (1) tomi (1) tomorrow (1) tv (1) t mobile (1) umbrella (13) utómunka (2) vibrátor (1) videó (11) videoklip (1) virgin atlantic (1) workflow (1) york (1) zax (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása