Lélegzetelállító mood filmmel reklámozza a Damaris nevű fehérneműcég legújabb Chore nevű kollekcióját, a filmet Justin Anderson rendezte. Az alkotóról sokat nem tudtunk meg, de a Vogue magazin készített vele egy rövid interjút a Damaris filmmel kapcsolatban.

Chore Damaris by Justin Anderson from Justin Anderson on Vimeo.

"Miközben a filmen gondolkodtam, rengeteg időt töltöttem a British Múzeumban, ahol az Aphrodite szobor mögött álldogáltam sokáig - nyilatkozta Anderson - A szerelem istennőjének feneke a legjobb kiindulópont volt számomra. Imádom azt a hátsót, önmagában is egy két lábon álló gyönyörűség."

A film - függetlenül az elsődleges nemi jellegek folyamatos jelenlététől - úgy tud hatásvadász lenni, hogy az erotika megbújik a házimunka magányos, szelíd és sokszor a magunk szórakoztatását is szolgáló rutinja mögött (porszívócső!). Mégis az embernek az az érzése, ezek a nők mindjárt maszturbálni fognak. Mindezt csak még vadabbá teszi a visszafogott, skandináv stílusú fényelés és komponálás is.

Andersonnak ez a második ilyen jellegű munkája, az elsőt is egy ruhakollekció (Roksanda Ilincic) ihlette, illetve egy 1974-ben írt vers. Andersonnak ez a stílus nagyon fekszik. Filmre forgott (16 mm, állóképek: 35 mm).