Van, amikor egy utazás a koponya körül koccanással végződik, ilyenkor jól jön a kötelező biztosítás, amit egy jó biztosítónál kötött az ember. Nagyjából erről szól a Generalinak készült új film, amit Gács Tamás kolléga rendezett. A film nagy része digitális utómunkában készült, de ne gondoljuk, hogy az egyetlen élő snittet (a mosolygó arc) olyan könnyű volt megcsinálni.

"Vagy 11 óráig forgattuk ezt az egy jelenetet. A nehézséget az jelentette, hogy az arc szuperközeli makrójából kellett hátra fahrtolni, úgy hogy közben végig éles maradjon a kép. Mivel azonban a makróból való mozgás miatt nem egyenletes a fókusztávolság változása, a fókuszpuller bravúrjára volt szükség, hogy sikerüljön" - vallott a rendező, aki elárulta, vagy százszor felvették, mire egyszer sikerült.

Akit pedig érdekel, hogy milyen autó gurul a bácsi homlokán, annak eláruljuk, hogy egy új Opel, ami valójában egy digitális matchbox: az Umbrellában modellezték le a lökhárítótól a tetőantennáig, csak a márkajelzést kellett lehagyni.

Rendezte: Gács Tamás, gyártó: PIG, utómunka: Umbrella, ügynökség: HD group.